Bună! Eu sunt Diana și de aproape trei ani stau în București. Chestie amuzantă legată de cifra trei…tot de atâtea ori m-am mutat în chirie. Chestia și mai amuzantă e că în tot acest timp am reușit să întâmpin mereu aceeași problemă. Sau aceleași trei. Despre ce vorbesc? Ei bine…

Despre cele 3 categorii de lucruri care se vor strica din prima săptămână de stat în chirie.

Fie că e vorba de baterii de cadă care picură sau, mai rău, nu funcționează deloc, fie că este vorba de racorduri sau accesorii sanitare, toate aceste probleme vor apărea imediat ce te-ai instalat în noul apartament despre care proprietarul a zis că e în cea mai bună stare. De altfel, dacă vei încerca să-i spui că ceva s-a stricat îți va replica imediat că e prima dată când se întâmplă ori că e vina ta. Crede-mă, niciodată nu va recunoaște că ți-a închiriat un loc șubred. Pa bum tssss!

  • parchet

Cu toate că lucrurile arătau ok când ai vizitat prima dată apartamentul, de îndată ce ai semnat contractul de închiriere și ai început să îți aduci lucrurile în nou cămin vei observa că plintele se dezlipesc și bucăți din parchet se desprind ușor din pardoseală, ca și cum ai călca pe un puzzle nu foarte bine închegat. Hell yeah!

  • geamuri

Ha, cine dă cu adevărat atenție geamurilor atunci când închiriază un apartament? Eu sigur nu. Și uite așa m-am trezit că acestea fie nu atenuau absolut deloc zgomotul de afară, fie nu se închideau bine și îmi ploua sau îmi ningea în apartament. Ca să nu mai spun că din prima săptămână am constat că vântul șuieră prin spațiul dintre rama geamului și perete. Da, proprietarii știum cum să te lucreze.

Pe scurt, cam astea ar fi cele trei categorii de lucruri care se strică (sau sunt deja cu probleme) chiar din prima săptămână de mutat în chirie. Adică după ce ai achitat un avans, o chirie și, eventual, ai plătit  un agent imobiliar să te ajute să găsești un locșor care corespunde nevoilor și bugetului. Casă, dulce casă, cum ar veni.

Dar cum sunt convinsă că n-am fost singura cu probleme de genul, aștept să-mi spui cu te-ai confruntat tu. Sau la tine a fost numai lapte și miere? 🙂

7 thoughts on “3 categorii de lucruri care se vor strica din prima săptămână de stat în chirie”

  1. :)))) you gave me the giggles. Să vezi ce parchet/laminat avem noi în garsoniera în care stăm. Scârțâie de parcă a fost instalat 136 de ani în urmă 🙂 Chiar și când merge Poca (10 kile de câine) ..noaptea parcă este o scenă de horror :))
    Dar oricum ar fi, eu am avut norocul universului să dau de un proprietar tare, tare de treabă. El din start mi-a zis că.. “mobila e ieftină, s-ar putea să se strice, dar o reparăm noi cumva. Fotoliul ăla .. cred că miroase ciudat așa că dacă vreți, puteți să-l duceți la gunoi. Prețul chiriei pot să îl negociez cu maxim 5 euro, pentru că nu vreau să îl dau mai ieftin” :)))) Sinceritate lvl 100

    1. :)) oh, boy. Am și eu câteva povești de genul. Ca să nu mai zic de poveștile cu vecinii- odată, o locatară ținea trei miei într- boxă în bloc- adică nici un metru pătrat spațiu. În beznă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *